Miting v metu diska in kladiva


V prijetnem vremenu in primernem vzdušju je v Domžalah potekal miting v metu diska in kladiva.

Vsi trije nastopajoči člani našega kluba, so pričeli tekmovalno sezono na prostem z osebnimi rekordi in pri vseh je bilo videti, da to ni bila njihova zadnja beseda v tej sezoni (rezultatsko).

Drugo mesto je osvojil Tilen Delić Verstovšek v kategoriji U18, tretja je bila v enaki disciplini Jelica Lukić med vrstnicami v kategoriji U20, prav tako tretja (U18) pa je bila še Martina Šmid v metu kladiva.

atlet-inja disciplina rezultat uvrstitev OR
kategorija U20
LUKIĆ JELICA disk 1kg 31,39 3 OR
Kategorija U18
DELIĆ VERSTOVŠEK TILEN Disk 1,5kg 40,21 2 OR
ŠMID MARTINA kladivo 3kg 37,64 4 OR

IMG 1380

IMG 1434

IMG 1440

IMG 1466


Pripravil: Slavko Malnar

 

26. Vučkov memorial


V prijetnem tekmovalnem vzdušju z nekaj vetra, ki je ponagajal nastopajočim, se je odvil 26. Vučkov memorial, kjer so nastopili tudi nekateri-e člani-ce našega kluba.            

Najbolj vedrega obraza je tekmovanje zapustil Jakob Čop, ki je v teku na 800m dosegel klubski rekord za mlajše člane (U23) in hkrati tudi nov osebni rekord. Zmago si je s kopjem primetal Klemen Bučar. Po težavah s stopalom je nastopila tudi Ana Blažič, kar se ji je ob nasprotnem vetru tudi poznalo.

Eva Vehar se je v svojem prvem pomladnem nastopu približala osebnemu rekordu, a v zaključku teka prehitro popustila. Urh Štupar je s pričakovanim nastopom izpolnil cilje ob prvem nastopu.

Pričakovati je vzpenjanje forme tudi v naslednjih nastopih, ki nas čakajo že naslednji teden v Slovenski Bistrici.             

atlet-inja disciplina rezultat uvrstitev OR opombe
članska kategorija
BUČAR KLEMEN kopje 800 59,05 1.
ČOP JAKOB 600m 01:24,8 8. OR klubski rekord U23
ŠTUPAR URH 300m 37,25 16.
Kategorija U18
BLAŽIČ ANA 100m 13.60 12. (veter - 0,9)
VEHAR EVA 200m 29,09 19.

DSC03670

DSC03676

DSC03681

DSC03683

DSC03692

 
Pripravil: Slavko Malnar

 

Mednarodni miting - Radovljica 2020


Po dolgem tekmovalnem zatišju zaradi ukrepov države ob pandemiji, se je v nedeljo, 31. 05. 2020, pričelo novo tekmovalno obdobje.

Ob številnih varnostnih (zdravstvenih) omejitvah se je odvilo prvo spomladansko tekmovanje na prostem. Vreme, je nastopajočim omogočilo prijeten nastop na gorenjskem.

Zmago za AK Krka si je z novim osebnim rekordom na 1500m pritekla Ingrid Železnik. S srebrno medaljo sta se okitila Klemen Bučar v metu kopja in Matjaž Pregrat v teku na 800m, ki je zlato izgubil v razburljivem finišu, za zgolj, stotinko sekunde. Svoj debitantski nastop za AK Krka, je v kategoriji U16 izpolnila Nina Pečnik, ki je ob 3. mestu tudi izdatno izboljšala osebni rekord na 1000m.

Glede na dogajanja v zadnjih mesecih, so bili doseženi rezultati najmanj v okviru pričakovanj, če ne že prijetno presenečenje.

DSC03636

DSC03651

DSC03653

DSC03655

Rezultati:
atlet-inja disciplina rezultat uvrstitev OR
članska kategorija
ŽELEZNIK INGRID 1500m 4:44,80 1. OR
BUČAR KLEMEN kopje 800 59,48 2.
PREGRAT MATJAŽ 800m 1:58,97 2.
Kategorija U16
PEČNIK NINA 1000m 3:22,11 3 OR

Pripravil: Slavko Malnar

 

Nadaljevanje vadbe za U12 in U14


Spoštovani,
vse vadeče in njihove starše oziroma skrbnike obveščamo, da bomo v Atletskem klubu Krka skladno z navodili pristojnih državnih inštitucij (NIJZ, AZS,...) v ponedeljek, 25. maja 2020, nadaljevali z organizirano vadbo v vadbenih skupinah U12 in U14.

Urnik vadbe: ponedeljek, sreda in petek od 16.00 - 17.00 (vadba bo potekala tudi med poletnimi počitnicami).        
  • Treningi bodo potekali na stadionu Portoval ob upoštevanju priporočil in preventivnih ukrepov pred morebitno okužbo s koronavirusom (varnostna razdalja, razkuževanje rok...),
  • otroci naj pridejo že oblečeni v opremo, s sabo naj imajo le vodo, anorak in morebiti razkužilne robčke,
  • na stadion naj pridejo le pet minut pred začetkom vadbe in pazijo na varnostno razdaljo,
  • otroke, kateri po vadbi sami ne bodo odšli domov, pridite iskat takoj ob 17.00 uri,
  • v primeru dežja trening odpade, ker ni možnosti koriščenja notranjih prostorov.
Vse podrobnostih glede varnostnih ukrepov, ki jih je potrebno upoštevati so v prilogi v obliki priporočil NIJZ.

Za dodatna pojasnila sva vam na voljo:
Valentina:          041/666-072   Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.
Mišo:                 041/507-846   Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 

V Krki kljub posebnim okoliščinam razglasili Krkine mlade talente 2019

V Krki kljub posebnim okoliščinam razglasili Krkine mlade talente 2019

Novo mesto, 6. maj 2020 – V Krki smo glede na okoliščine, v katerih smo se znašli vsled epidemije COVID-19, zaradi varnosti in zaščite pred možnostjo okužbe 14. srečanje s Krkinimi sponzoriranci letos pripravili v virtualni obliki. Kljub spremenjenim razmeram smo tudi letos izbrali tri izjemne mlade posameznike, uspešne na športnem in kulturnem področju in jim podelili priznanje Krkin talent leta 2019. Iz vodstev klubov in društev smo prejeli resnično utemeljene prijave, ki kažejo na velik potencial mlade generacije, zato je Krkina komisija za izbor talenta leta sprejela odločitev, da si prav vsi prijavljeni zaslužijo priznanje za svoje športne, kulturne in druge dosežke. Tako je plakete prejelo še 12 nadobudnih mladih članov društev in ustanov, katerih delovanje podpiramo v Krki, ki so s svojim pozitivnim zgledom tudi ambasadorji našega podjetja.

Virtualno razglasitev Krkinih talentov leta 2019 si lahko ogledate na tej povezavi.

Med mladimi dolenjskimi športniki in umetniki prepoznali tri talente

Ni naključje, da v Krki podpiramo predvsem klube in ustanove, ki mlade spodbujajo k zdravemu življenjskemu slogu, telesnemu in osebnemu razvoju, timskemu duhu in prijateljstvu, vztrajnosti in tudi zdravi zmagovalni miselnosti. Da bi skupaj krepili te vrednote, ki so ključ do napredka vsake družbe, smo predstavnike klubov in društev že petič pozvali, da v svojih sredinah poiščejo mlade, uspešne posameznike, stare do 18 let, ki se lahko pohvalijo z vrhunskimi dosežki na športnem in glasbenem področju.

Med poglavitnimi kriteriji so uspešnost na klubskih, državnih, evropskih in svetovnih tekmovanjih, hkrati pa tudi pozitivne vrednote in osebnostne poteze, spodbujanje k sodelovanju, pošteni igri, zdravi tekmovalnosti, spoštovanju in strpnosti ter dejavno predstavljanje sponzorja. Pomemben kriterij poleg dosežkov predstavlja tudi posameznikov zgled sovrstnikom v šoli in obšolskih dejavnostih ter na področju dobrodelnosti. Vse to so odlike, ki prejemnike priznanja talent leta ločujejo od drugih.

Predsednik uprave in generalni direktor Krke Jože Colarič je v video nagovoru letošnjim nagrajencem sporočil: »Ponosni smo na vašo prizadevnost in trdo delo, ki se kažeta v številnih dosežkih na področju športa in kulture. S svojim zgledom prispevate k širjenju Krkine zaveze k zdravemu načinu življenja in Krkinih vrednot, ki so hitrost in fleksibilnost, partnerstvo in zaupanje, kreativnost in učinkovitost. Predvsem pa sporočate, da so prav te vrednote in pozitivne osebnostne lastnosti pomemben dejavnik uspeha ne glede na področje delovanja.«                                                                                                          

Krkini talenti leta 2019 

KIM KASTELIC iz Namiznoteniškega kluba Krka

Kim je namizni tenis začela igrati pri osmih letih, danes kot 14-letnica zavzeto trenira vsak dan, ob koncih tedna pa se udeležuje tekmovanj v Sloveniji in tujini. Osvojila je že več kot 120 medalj in pokalov. Na mednarodni ravni je v svoji kategoriji dvakratna skupna zmagovalka pokala ALPE ADRIA, na državni ravni pa je slovenska kadetska reprezentantka in se udeležuje najmočnejših mednarodnih turnirjev. Kim je delovna, predana in vsestranska športnica s posluhom za družbeno odgovorna dejanja tako v klubu kot tudi v šoli. Je tudi odlična učenka, lani je bila celo najboljša učenka 8. razreda.

TONI TRAVNIK iz Moškega odbojkarskega kluba Krka

Toni se je osnovnih odbojkarskih veščin naučil v domačem Žužemberku. S talentom ter trdim delom je že pri 15-tih letih postal član kadetske državne reprezentance, je pa tudi nepogrešljiv član mladinske državne reprezentance. Od letošnje sezone dalje deluje v Moškem odbojkarskem klubu Krka in tekmuje v prvi državni ligi. Toni je hkrati prijazen in zanesljiv fant ter velik prijatelj. Izhaja iz številčne družine, ki je pred leti ostala brez očeta, a je kljub temu optimističen in vseskozi odličen učenec. Kot Zoisov štipendist se redno udeležuje republiških tekmovanj v znanju iz matematike za srednje tehniške šole, na katerih je že dve leti zapored zmagal.

BRINA KREN iz Kulturnega društva Pihalni orkester Krka

Brina je perspektivna saksofonistka in zelo uspešna dijakinja na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, kjer je tudi članica tamkajšnjega pihalnega orkestra. Udeležuje se seminarjev pri priznanih profesorjih ter številnih tekmovanj. Predana je umetnosti, knjigam in glasbi, svoje znanje pa nadgrajuje pri Slovenskem saksofonskem orkestru »SOS Junior« in Pihalnem orkestru Krka. Zelo aktivna je tudi v skupini, imenovani code:source. Ta združuje glasbenike najmlajše generacije, ki nastopajo na jazz festivalih po Sloveniji. Brina, ki udejanja vrednote, kot so poštenost, tovarištvo in disciplina, je izdala tudi svoj pesniški prvenec z naslovom Mnogostranosti.

Prejemniki priznanj
Iz klubov in društev so na Krkin razpis prejeli prijave, ki kažejo na velik potencial mlade generacije, zato se je komisija za izbor talenta odločila, da si prav vsi prijavljeni zaslužijo priznanja za uspešnost na tekmovanjih, za spodbujanje k sodelovanju, pošteni igri, zdravi tekmovalnosti, spoštovanju, strpnosti in za dejavno predstavljanje sponzorja.

Priznanja za svoje dosežke v 2019 so tako dobili:

1.      EMA BAŠA - Kegljaško društvo Krka Novo mesto
2.      SARA BURGAR - Ženski košarkarski klub Krka Novo mesto
3.      NEŽA ERPIČ - Gimnastično društvo Novo mesto
4.      GAL GLIVAR - Kolesarski klub Adria Mobil Novo mesto
5.      JEREMIJA ŠILER HUDOKLIN - Glasbena šola Marjana Kozine Novo mesto - Novomeški simfonični orkester
6.      ZALA JAKŠE – Odbojkarski klub TPV Volley Novo mesto
7.      NIKA KOŠIČEK – Odbojkarski klub TPV Volley Novo mesto
8.      TINA KRALJIČ - Planinsko društvo Krka Novo mesto
9.      ERIN NOVAK - Ženski rokometni klub Krka Novo mesto
10.    MAŠA RADOVAN - Atletski klub Krka Novo mesto
11.    MARKO RETELJ - Teniški klub Krka Otočec

 
Več člankov...
Zasedenost stadiona
Bližnji dogodki