Najmlajši demonstrirali na posvetu ZATS, 10.11.2018

Na Otočcu, na posvetu Združenja atletskih trenerjev Slovenije, so otroci skupine U12 iz AK Krke sodelovali na predstavitvi vadbe otroške atletike, z njim prilagojenimi rekviziti Kids athletics in treninga mini oviric. Odrezali so se odlično in verjamemo, da je bila tudi za njih lepa izkušnja.
kongresotroci


 

Tim Kavčnik Novina ponovno uspešen v hitri hoji, Zagreb – 3.11.2018

V meglo oviti Jarun, je bil v soboto 3.11.2018, tekmovališče za skupno 51 hitrohodačev in hitrohodačic iz Hrvaške, Slovenije, Avstrije, Madžarske in Italije. Tekmovali so v kategorijah od mladih kadetov in kadetinj, ki so hodili 2 km do članov, ki so merili moči na 20 km. Tim Kavčnik Novina je nastopil v kategoriji mladih kadetov na 2 km in osvojil 1. mesto z rezultatom 10:41. Tim je vodil od začetka do konca in se meril z Mariborčanko Tamaro Reicht, državno rekorderko v isti ženski kategoriji ter jo ugnal za 4 sekunde.
tim

 

10. Halowwen trofeja v cestni hitri hoji, Gorica (ITA), 20.10.2018

Na zelo toplo in sončno soboto, 20. oktobra 2018, je v Gorici v Italiji potekala mednarodna tekma v hitri hoji: 10. Halowwen trofeja v cestni hitri hoji v organizaciji c.p.Gorizia - Gorizia (X. Trofeo Halloween di Marcia su strada Organizzazione: c.p. Gorizia - Gorizia). Iz AK Krka iz Novega mesta sta se tekmovanja udeležila dva predstavnika, in sicer Tim Kavčnik Novina, ki je v kategoriji U14 na 2000 m osvojil skupno 2. mesto, s časom 10:38,4 min in za 48 sekund izboljšal državni rekord, v cestni hitri hoji iz Trsta. Tim je imel tokrat močno konkurenco, zmagovalec je z dvema opozoriloma v zadnjih nekaj metrih prevzel vodstvo in povedel z nekaj sekundami prednosti (10:33,9 min). Skupaj s Timom so v omenjeni kategoriji tekmovali še trije predstavniki iz Italije.

V članski kategoriji (5000 m) je nastopila tudi Nataša Novina, ki je zasedla skupno 8. mesto s časom 30:49,7 (nov osebni in klubski članski rekord) in v svoji kategoriji W40 izboljšala državni rekord iz dosedanjega 32:22 Valentine Čufer iz leta 2009, postavljen v Trstu. Udeležba v kategoriji članic je bila zelo barvita, od svetovne prvakinje Elene Cinca, ki je prepričljivo zmagala in nekaj odličnih italijanskih ter avstrijskih hitrohodačic, do tričlanske ekipe iz Slovenije. Skupaj je v omenjeni kategoriji tekmovalo 11 članic različnih starostnih kategorij.
timnatasa

Več ...

 

Ana Grobler uspešna na polmaratonu v Košicah (SVK), 7.10.2018

Ana Grobler je nastopila na prvem polmaratonu v Košicah (Slovaška). V absolutni konkurenci je zasedla odlično 16.mesto s časom 1h 34'13''. To je tudi nov klubski rekord za starejše mladinke. 
ana-grobler-koice

 

APS v mnogobojih, Nova Gorica - 6./7.10.2018

Pester atletski vikend se je odvijal v Novi Gorici, kjer je potekal Atletski pokal Slovenije v mnogobojih za vse kategorije. Uspešni so bili tudi naši atleti, saj so stopili kar šestkrat na stopničke. Lara Florjančič (st. mladinke) je postala pokalna zmagovalka, Tilen Novak (ml. mladinci) in Tjaša Potočar (članice) sta osvojila drugo mesto, tretji pa so bili Tjaž Djaip Bartolj (U12), Eva Murn (ml. mladinke) in Luka Kunej (st. mladinci).
Dvo dnevno tekmovanje je bilo izredno naporno, predvsem za mladince in člane, saj se je tekmovanje v skoku v višino in skoku s palico tako zavleklo, da so s tekmovanjem končali v večernih urah. Oba dneva pa je občasno tudi deževalo.
Ekipno pa so naši atleti bili: 1. mesto (pionirke U14), 2.mesto (st. mladinke, članice, ml. mladinci, vseekipno M in Ž), 3. mesto (pionirji U12, pionirji U14. st. mladinci). 
apsmnogoboj2018

Več ...

 
Več člankov...
Zasedenost stadiona
Bližnji dogodki